Pöllöt

Pöllöt

tiistai 4. joulukuuta 2012

Kuusipuita

Aamulla kun herättiin, mittarissa möllötti rapsakat -22 astetta pakkasta!! Sisäpäivä jälleen. Ja jotta saatais vähän vaihtelua, ajattelin vähän "askarrella" Poikien kanssa. Kouluajoilta oleva kuusen malli pääsi nyt käyttöön. Leikkasin molemmille Pojille vihreästä kartongista kuuset, ja sormiväreillä sitten Pojat koristelivat ne.

Vasemmalla Vauvan teos ja oikealla Pojan. Ei ihan nuo värit näy kirkkaana tuossa tummassa pohjasas. Mutta ompahan nyt kuitenki tehty jotain erilaista, ja pääsi Vauvakin ekaa kertaa askartelemaan :) Oli tosin sen verran säpäkkä homma hänen kohdallaan, että liekkö tuo raukka edes tajusi mitä tapahtui! :D


TeeSeItseSiskojen blogissa on viime aikoina tehtailtu paljon upeita korvakoruja. Minäkin innostuin koruilemaan, ja kaivoin joskus kauan sitten saamani korujentekopaketin esille. Ohjeiden mukaan niillä ei voinut tehdä, koska oli jotenkin virheellinen, mutta kyllä niistä jotain sai aikaan ihan oman pään mukaankin tehtynä:

Kaksi kaulakorua ja kännykkä/laukkukoru. Ehkäpä nämä päätyy joulupakettiin...

Sitten vihdoin ja viimein sain viimeisteltyä nämä virkatut lumihiutaleet!! 

Ohje on kirjasta Virkkaajan suuri silmukkakirja, ja mallin nimi Lumihiutale.
Itsekin ihan yllätyin, että miten minä saan aikaan tälläisiä!! Mutta kirjassa oli hyvät ohjeet, ja lisäksi vielä se piirrosmalli, niin siitä oli helpposeurata ohjetta, ja äkkiähän se sitten oppi ulkoa!! Nämä on tehty Rose Mohair -langasta ja nro. 3 puikolla. Ja vesiliima-seoksella kovetettu. Nämä menevät myös joulupakettiin, tai sitten päätyvät omaan kuuseen :) riippuu vähän saanko tehtyä näitä lisää. Yksi vähän erilainen lumihiutale odottelee tuolla vielä päättelemistä. Se on tehty saman mallin mukaan, mutta yhden koon isommalla puikolla, ja lisänä siinä on hopealankaa. Ajattelin senkin kovettaa, kunhan käyn ostamassa lisää liimaa :)
Nämä lumihiutaleet antoivat toivoa sen suhteen, että ehkä minä osaisinkin tehdä sen yhden kukkahuivin, mitä joku aika sitten yritin, enkä osannut.. täytyypä kokeilla, kun on saanut nämä jouluhommelit alta pois! :)
4.päivä Joulukuuta
Jouluun on vielä tovi aikaa,
mutta ilmassa on jo ripaus taikaa.
Ehkä Herkkusuukin uusia voimia saa,
kun lähtee retkelle vuorten taa.
Herkkusuun matkaa seuraa taikatähti,
rohkeasti kun hän matkaan lähti.
Autathan Tonttua tätä,
ethän häntä pulaan jätä.
Pitää olla lapaset joka tontulla, 
muuten on aattona suut mutrulla.
Enää 20 yötä Jouluun :)
*****************************************

4 kommenttia:

 1. Joko teillä vauvakin askartelee ???
  Aika poikia sulla on :)
  Kivoja koruja teit, nuo sopii hyvin lahjoiksi.

  Teillä on todella kylmää, meillä oli aamulla alle 10 astetta !

  VastaaPoista
 2. On teillä pakkasta, huh.
  Ihanaa aikaa tuo kun saapi lasten kanssa askarrella.
  Kivoja koruja olet tehnyt ja lumihiutaleitakin. Osaisinkohan miekii, sitä sydän lankaa olis vielä:)

  VastaaPoista
 3. Hauska tuo kuusi-idea, voipi olla että laitan omatkin mukulat moisia väsäämään vaikka mummeille ja vaareille :D! Koruistakin tuli hienot!

  VastaaPoista
 4. Hienoja tähtiä. Pörröisestäkin langasta näköjään onnistuu, ei tarvitse olla sileää puuvillalankaa.

  VastaaPoista