Pöllöt

Pöllöt

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Purppis leipoo

Olipa kerran Purppis, joka halusi koristella täytekakkuja sokerimassalla... Palataampa siis lähimenneisyyteen...

Maaliskuussa vanhempi Poikani täytti viisi vuotta. Minä sitten sain siinä idean että synttäreille teen sokerimassalla koristellun kakun. Tarvikkeiden hankinta meni kuitenkin hieman viimetippaan, eikä täällä meidän perällä kaupassa sattunut olemaan tarvittavan värisiä massoja.. Siispä ostin myös elintarvikevärejä. 

Aloin sitten synttäreitä edeltävänä iltana kakkua valmistelemaan. Sokerimassasta minulla ei ollut aiempaa kokemusta.. eikä kyllä elintarvikeväreistäkään... Tavoitteena oli siis Angry Birds -kakku..

Valkoista sokerimassaa aloin sitten värjäämään..  Kuvittelin, että pari tippaa väriä riittää, mutta ei... tais mennä koko purkki... Ja se massa oli sitten sen jälkeen eritäin löysää.. että ei muutakuin jäätävä määrä tomusokeria joukkoon.. Kyllä siinä luovuttaminen kävi mielessä varmaan joku tuhat kertaa... Mutta en antanut periksi... Loppujen lopuksi (useita tunteja siihen meni) sain sitten punaisen pyörylän aikaiseksi, ja sain sen asetettua kakun päälle... Sen siinä päätin, että en todella aio enää siihen kakkuun yhtään osaa värjätä.. Siispä synttäriaamuna kiiruhdin vielä kauppaan ostamaan lisää tomusokeria ja lakua ja salmiakkia.. Nokan keltainen osa ja mustat reunukset oli siis tarkoitus myös värjätyllä sokerimassalla tehdä.. Mutta päädyin sitten tekemään nokan oranssista sokerirakeesta ja nokan reunat lakritsimatosta leikatuista siivuista ja simät salmiakkipastilleista. Ja tattatadaaaaa:Loppujen lopuksi tästä tuli ihan hyvä kakku, näin niinku ensikertalaisen kätösistä! Tokihan tämä oli aivan uskomattoman älyttömän makia, massasta ja siitä hirmuisesta tomusokerimäärästä johtuen!!


Toukokuussa nuorempi poikani täytti kaksi vuotta. Edellisestä haastavasta kakkukokeilusta huolimatta, halusin sitä sokerimassaa vielä kokeilla.. Eihän se voi niiiin vaikeeta olla... Tällä kertaa en sitten värjännyt yhtäään mitään, vaan ostin ajoissa värillisiä massoja. Ja kyllä oli nyt helppo käsitellä massaa! Toki kuva-aihekin oli hieman helpompi, kuin edellisessä :D


Tämän kakun jälkeen päätin, että tuollaista kokonaan sokerimassalla kuorrutettua kakkua en taida enää tehdä, koska aivan liian makeita näistä tulee... Mutta jotain koristeluita toki voisin sokerimassasta vielä joskus tehdä..

Sen pituinen se kakkukokeilu :D :D :DTunnelmallisia syysiltoja kaikille!!

1 kommentti:

  1. Tosi hauskat kakut sie teitkin pojillesi. Tuosta traktorikakusta sain ajatuksen puolison tulevaan eläkekakkuun, kiitos ideasta :)

    VastaaPoista