Pöllöt

Pöllöt

torstai 12. maaliskuuta 2015

Jämälankahommia

Pitempään olen jo haaveillut jonkin topin/paidan/jakun/liivin/boleron virkkaamisesta/neulomisesta.

Nyt sitten pääti toteuttaa haaveen ja ryhtyä tuumasta toimeen.

Langaksi valikoitui se sama värikäs lanka, mitä käytin onteloneulelapasiinkin (taitaa olla siis Novitan Polku). Ajattelin, että on tämä riittosaa lankaa, kun olen siitä ne lapaset neulonut ja joskus aikoinaan sukatkin.. Ja vielä on yksi täys kerä kaapissa ja yks vajaa kerä, josta virkkausta aloittelin. No, lanka ei ollut ihan niin riittoisaa kuin muistelin, ei sitä lankaa täyttä kerää enää ollutkaan, vaan siis kaksi vajaata kerää..

Aloitin virkkaamalla isoäidin neliön, mutta koska aloitus renkulasta tuli sen verran reilu, niin ajattelin että sovelletaampa vähän ja tehdäänkin viisikulmio. Ja siitä se sitten lähti. Monesti iski epätoivo tai epäusko lähinnä... Välillä ajatteli, että tästä ei tule mitään, välillä ajattelin, että tulee vaikka tyynynpäällinen... No tuli sitten loppujen lopuksi topin ja mekon välimuoto.

Ja siis koska se alkuperäinen lanka loppui, piti keksiä jotain lankaa jatkoksi... no ainut vähänkään värimaailmaan passaava oli Rose Mohair lilana ja violettina, ja lopuksi sitten mustana, kun nuo violetitkin loppui kesken.


Tähän etupuoleen olen loppujen lopuksi ihan tyytyväinen..

Takapuolesta en sitten ole ihan niin varma.. Välillä tykkään tuosta pyrstöhelmasta, ja välillä en :D Pikkusen tuohon selkämyksen yläosaa tuli kuprua, mutta sitä voi koittaa fixailla vähän jotenkin... Olkaimina on mustaa kirppariltä löytynyttä kanttinauhaa tai vastaavaa, mitä lie..


Sivusta vielä...

Vielä on mietinnässä että jatkanko tuota etupuolen helmaa, vai annanko olla.. Mutta ainakin toistaiseksi saa olla näin!

Muuten olen tähän tekeleeseen melko tyytyväinen.. Ihan omasta päästä osasin kehitellä tämmöisen! Vähän harmittaa tuo värimaailma, mutta menköön nyt.. :)

No, tästä langanloppumiskatastrofista viisastuneena tein lankainventaarion ja järjestelin langat kaappiin järkevämmin... Siis mulla on yli KUUSI kiloa lankaa!:D Mistä lie kertynyt :)
Päätin sitten, että lankoja on nyt kulutettava tosissaan, ennen kuin uutta lankaa saa ostaa. Ja siksipä tein jämälankapussukan! 
Ja koska minä olen aika huono nuiden vetoketjujen asennuksessa, tein tämän niin, että aloitin virkkaamaan pussukkaa suoraan vetoketjun ympärille, niin säästyy se jälkikäteen asennuksen vaiva!


Viisi jämälankanöttöstä sain tähän kulutettua! Jei!

Ja sitten ei muuta kuin seuraavaa jämälanka työtä suunnittelemaan :) 

3 kommenttia:

 1. Toi on ihana liivi/hame, mie tykkään tuosta pyrstöstä se on niin hauska.
  Onko tuo yksi iso viisikulmio jonka ompelit takaa kiinni.?

  VastaaPoista
 2. Tein silleen, että tuolla värikkäällä langalla tein ensin viisikulmion, ja sitten aloin reunoista leventämään. Kun yläselän kohdalla reunat kohtasi, virkkasin ne yhteen. Takaosa jäi siis muuten vielä "auki", sen sitten virkkailin tuollain "kolmiomaisesti" yhteen. Hirveen hankala selittää :)

  VastaaPoista
 3. Hauska! Tykkään tosta viisikulmiosta keskellä.

  VastaaPoista