Pöllöt

Pöllöt

perjantai 28. marraskuuta 2014

Lomamuistoja

"Langan valinta tarjoaa pyörryttäviä mahdollisuuksia: värien kirjo ja langan tuntu sormissa houkuttelevat sinua kuvittelemaan valmiin villapaidan tai myssyn (ja kaikki ne kohteliaisuudet, jotka toivot saavasi) antamatta kuitenkaan minkäänlaista vihjettä kovasta työstä, jota lopputulokseen vaaditaan. Kärsivällisyys ja yksityiskohtiin paneutuminen ovat oleellisen tärkeitä. Niin on myös innokkuus. Haasteet pitävät mielenkiinnon yllä, mutta varo valitsemasta neuleohjetta, joka ylittää kykysi. Valitse aina niin hyvä lanka kuin varasi suinkin sallivat. Käytä puikkoja, jotka tuntuvat mukavilta käteen. Minä olen aina käyttänyt bambupuikkoja. Vieläkään en tahdo uskoa, että kokoamalla kirjavan kasan tarvikkeita - pehmeää lankaa, terävät puikot kirjallisen ohjeen, viimeistelykoukun ja kosolti vaikeasti määriteltäviä aineksia kuten luovuutta inhimillisyyttä ja mielikuvitusta - pystyn loihtimaan jotain, johon kätkeytyy pala sieluani. Mutta niin vain pystyn."

Yllä oleva teksti on Kate Jacobsin kirjasta Pieni Lankakauppa. Monet teistä lienee lukenut kyseisen kirjan. Minulla se on nyt luettavana. Pakko sanoa, että jo tuo kirjan ensimmäisellä sivulla oleva teksti kolahti! NIIN TOTTA! :) 


Monenlaista haastetta tässä on viime aikoina ollut ja vielä on edessä päin haasteita selätettävänä. Niin mukavia kuin vähän vähemmän mukaviakin.. 

Yksi niistä mukavista haasteista oli se, kun vietimme lomaa Poikasten kanssa, ja lähdimme kolmestaan reissuun Rovaniemelle (Mies ei valitettavasti töiden takia pystynyt osallistumaan tähän lomahaasteeseen)!! Kahden liikkuvaisen, vauhdikkaan ja jääräpäisen Pojankoltiaisen kanssa reissaaminen on melkoinen haaste, ainakin tälläiselle tyypille, joka ei välttämättä osaa ottaa asioita aina niin rennosti ja kärsivällisesti vastaan... Mutta me selvittiin kunnialla, huolimatta puistoraivareista, hotellin käytävään karkaamisista, ostosten unohtumisesta kassalle (onneks vaan ostokset, eikä lapset! <3 ), kehnoista yöunista, sottaisista aamupaloista... Mutta nyt kun aika on hieman kerennyt kullata muistoja, voi hyvillä mielin katsella lomakuvia, ja olla ylpeä.. että me KOLMEN KOPLA saatiin kuitenkin loppujen lopuksi HYVÄ LOMAREISSU aikaiseksi!


Kuvien laatu on onneton kännykkäkamerasta johtuen... 
Joulupukkia käytiin siis morjenstamassa, ja muutakin mukavaa kerettiin tehdä!

Käsityöt ei ole oikein edistyneet, mutta kaikki ajallaan.. Nyt pitäisi se joulukorttitehdas taas käynnistää. Ja jos huomenissa sain sen verran siivoiltua, että kehtais jonku joulukoristuksen laittaa näkösälle... Pojat halusi niin innolla kaupan joulukalenterit, että ajattelin sitten tehdä täksi jouluksi omatekoisen kalenterin ihan vaan itselle.... Jos nyt vaan saan aikaiseksi :) Katsellaan... :)

Vielä hetki, ja sitten on jo joulukuu! 
Rauhallista viikonloppua kaikille! 

1 kommentti:

  1. Rauhallista viikonloppua siullekkin ja mukavaa joulun odotusta, lasten kanssa se on niin toisenlaista, lasten odotus ja ilo ovat mukaansa tempaavia.

    VastaaPoista