Pöllöt

Pöllöt

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kesälaukku

Joka vuosi se on tekeillä... vaihtelevasti on tullut valmista... Kesälaukku nimittäin! :D
Jämälankojen tuhoaminen on vielä teemana, joten jämälangoista aloin laukkua hahmottelemaan.

Halusin ensin ympyrän muodosta lähteä laukkua tekemään. Se on kyllä kumma, että muuten vain kun netistä ideoita kattelee, niitä tulee vastaan pilvin pimein, mutta kun alkaa jotain tietynlaista mallia etsimään, ei meinaa mieluista löytää millään. 
VMSoma KOPPA-blogista löysin kukkampyrävillatakin kuvan, ja sen perusteella aloin ympyrää virkkaamaan. Ihan ei tullut vastaava, koska en tehnyt yhtä pitkiä pylväitä omaani..


Minusta tämä näyttää enemmän kärrynpyörältä :D 

Pitihän sitä tehdä vastakappale kärrynpyörällä, valkoinen lanka riitti juuri tuohon pyörylään, joten piti valita toinen väri... että se värin valkkaaminen onkin aina niin vaikeaa..


Petroolin sinisen valitisin valkoiselle kaveriksi.
Petrooli on taatusti seiskaveikkaa, luulin että valkoinenkin on, mutta siitä tuli himpun verran pienenmpi että en nyt sitten ole varma mitä lankaa se oli.. mutta eipä sillä niin väliä ole...


Seuraavaksi aloin hahmottelemaan petroolin kärrynpyörän ympärille laukkua... Tällä kertaa päätin, että tästä jämälankatyöstä on tultava mieluisa... Aikaisemmatkin kun ovat olleen vähän sinne päin...
Monenlaista versiota kokeilin, eikä mikään miellyttänyt silmää...  
Sitten päätin että virkkaan laukun erikseen, ja yhditän sitten jälkikäteen pyörylät siihen.
Laukku valmistuikin aika nopeaa. Mutta sitten alkoi tuntumaan, että ei nuo pyörylät sovikkaan kesäiseen laukkuun.... Joten ne nyt sitten jäivät odottamaan uutta ideaa... tai jäävät vaan pöytäliinoiksi :D

Loppujen lopuksi laukku muotoutui tälläiseksi:Lankana Tennesseen jämät. Piti tähän kuitenkin saada joku kukkaympyrä, joten VMSoma KOPPA-kirjasta katoin hieman mallia kukkaan, ja kaksi viimeistä ketjusilmukkakerrosta sovelsin omasta päästä. Hihnan renkulat on vanhat suihkuverhorenkulat :D Vielä tässä sitä mietin, että laitanko vuorikangasta tähän... että ei tämäkään välttämättä nyt vielä ihan valmis ole ;)
Mutta ihan kiva pikkulaukku kesäksi, sopivan kokoinen vaikka kun lähdetään kesällä leikkipuistoon, mahtuu mukaan olennaisimmat!

Täällä pohjoisessa monet ovat päässeet jo haravoiti puuhiin.. Meidän pihalla on vielä sen verran paljon lunta, että ei vielä voi (tarvi) haravoida, joten voi hyvillä mielin virkkailla seuraavaa projektia :)

Mukavaa päivänjatkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Hauska tuo laukku ja hyvän värinenkin.
  Haravonti alkaa purusta jo korvista, se on tämä ison pihamaan kirous kun vie voimat :)

  VastaaPoista
 2. Ihana laukku! Ja ihanat ympyrät! Nuo ympyräthän voisi yhdistää laukuksi tekemällä alle perus kangaslaukun ja ompelemalla ympyrät koristukseksi :) -Ninsku

  VastaaPoista
 3. Kysyit Laukkukirjasta blogissani. En muista sen kirjan nimeä enää mutta varmaan kirjastosta löytyy se. Sen kannessa oli oranssin värinen kangas laukku ja kirjassa on paljon kangas laukku ohjeita ja kierrätys on otsikko.

  VastaaPoista