Pöllöt

Pöllöt

maanantai 11. marraskuuta 2013

PIKKUisen JOULUsta

Olen tässä hieman pohdiskellut joulujuttuja...

En ole ollut mikään jouluintoilija oikeastaan koskaan.. MITÄÄN joulujuttuja ei mielestäni ole voinut laittaa esille ennen JOULUKUUTA, muuten niihin kyllästyy ja niiden hohto katoaa... Kun kalenterista käänetään joulukuu esille, sitten kyllä voi laitella koristeita.. Kauppojen jouluhössötyksen alkaminen jo lokakuun lopulla on ollut mielestäni liioittelua.. Joulufiiliksen saavuttaminenkin on ollut aina vähän hakusessa... Jopa viime vuonna, jolloin meillä oli eka OMA joulu OMASSA kodissa.. Kuvittelin tekeväni kaikenlaista, valmisteluja ja leipomisia ja askarteluja.. Aikaa kun oli, äitiyslomalaisella... Ei tainnu ihan unelmat ja todellisuus kohdata :) Noh, mukava joulu se joka tapauksessa oli..


Mutta tänä vuonna... Jotain kummaa on tapahtunut... Jo lokakuun puolella meinasi iskeä paniikki, kun en ollut ostanut vielä yhtään lahjaa!!!!! Kortteja olen innoissani askarrellut!! ODOTAN joulua jotenkin ihan eri lailla kuin ennen.. Vaikuttaako tähän se, että tiedän olevani aattoillan ja joulupäivänillan ja tapaniaamun töissä?!?! Eli siis, ei tarvi olla luomassa mitään haaveiltua tunnelmaa.. Ei tarvi miettiä miten aaton aikataulut menee... Ei tarvi pohtia kenen luona ollaan jouluna... Joulu siis tulee ja menee omalla painollaan.. Ilman että minun kannattaa puuttua siihen mitenkään... Miehelle joulussa tärkeintä on kinkku.. Ja hän sen hommaa ja paistaa ihan itse, koska minä en kinkusta tykkää, eli ei jouluruokastressiä... Lapset on pieniä, ja heille kaiketi paketit ja suklaat on kivointa.. Eivät kovin vielä malta ymmärtää minkään tunnelmallisen illan päälle... Siispä voin olla huoletta aattoillan töissä (paketithan voi jakaa aamullakin) ! :) Ei tavoitteita, ei odotuksia, ei mitään, eli siitäkö se joulumieli sitten tulee?!?!?!?!? Ei yritä TEHDÄ joulua, antaa sen vaan tulla...


Olen lueskellut bloggareiden salainen neuleystävä yms. postauksia... Ja minusta on ollut tosi kiva lukea, kuinka pakettien saajat ovat olleet innoissaan salaisten ystäviensä lähetyksistä.. Itseä vähän harmittaa, kun en tullut osallistuneeksi näihin salaisiin hommiin... Mutta siitäpä sain sitten ajatuksen.. Minä en saa ylltättäviä paketteja salaisiltä ystäviltä, mutta minä voin yllättää jonkun lukijan ja lähettää hänelle PIKKUJOULUyllätyksen!

**********************************************

Siispä ARVONTAA kehiin!!! :)

Kerro minulle tämän postauksen kommenttikenttään MIKÄ ON SINUN LEMPPARI JOULUHERKKUSI, ja osallistut arvontaan! (Nimi/nimimerkki selkeästi esiin, ettei mene mahdollinen ylläri sivu suun!)  Aikaa osallistua on 18.11.2013 asti, ja seuraavana päivänä julkistan arvonnan voittajan! Ylläripaketti on luonnollisesti ylläri!! :) Osallistu ihmeessä, ja voita PikkuJouluPaketti!! :)


**********************************************


Stressitöntä joulunodotusta kaikille!


Piti laittaa vanhoja kuvia joulukorteista, koska uusimpien korttien kuvat eivät suostuneet kääntymään oikein päin :) Oi, minä niiiiin tykkkään tästä tekniikasta, kun se aina niin luotettavasti toimii!!!Joulufiilareissa osallistuin myös Tee-Se-Itse-Siskojen Hyvä Joulumieli -haasteeseen!
Käykää tekin ilmottautumassa, että Tytöt saavat haasteen onnistumaan!

4 kommenttia:

 1. Kiva, että olet löytänyt joulufiilikset ja kiitos haasteemme mainostamisesta :). Mun lemppari jouluherkku on Noblesse suklaa, sitä kun ei ole kovin usein muulloin tarjolla.

  Kauniita kortteja olet tehnyt. Mä tilasin vaan tylsästi lasten kuvilla kortin, kun en osaa askarrella kortteja :).

  VastaaPoista
 2. Joulu on ihana juhla, se sopi jokaiselle ja siitä voi tehdä omanlaisensa.
  Mie oon ns. jouluhöperö, valmistelen koristelen askartelen jne.
  Mieliherkkuni joulun aikaan on ehdottomasti tortut ja ruokapuolelta ne perinteelliset laatikot.

  VastaaPoista
 3. Huomenta Purppura Perhonen
  Olipa mukava kirjoitus lukea tässä aamukahvia juodessa. En itse ole mikään jouluihminen vaikka tykkäänkin ennen Joulua tehdä ystäville kaikkea omatekoista pientä, kuten nuo vessahatut :)
  Joulussa minusta on parasta ne oman äidin reseptillä tehdyt joulutortut, jossa taikina tehdään kermavaahdosta, voista ja jauhoista....ihanan suussasulavia. Se on mielestäni paras jouluherkku!

  VastaaPoista
 4. Tykkään joulusta ja sen valmistelusta, mutta yleensä en ota siitä kyllä mitään stressiä. Teen sen mikä tuntuu mukavalta. Varsinkin nyt kun ei ole enää pieniä lapsia, tärkeintä on se tunnelma; rauhallisuus ja yhdessäolo.
  Jouluherkuista tärkein on minulle varmaankin kinkku ja suklaa - niitä pitää aina olla jouluna.

  VastaaPoista