Pöllöt

Pöllöt

tiistai 28. lokakuuta 2014

Syksyn synkkyttä

Kyllä on jotenkin ollut viime aikoina veto pois.. liekkö syynä raskaat työvuorot vai tämä musta synkkä märkä syksy.. vaiko nämä kaikki yhdessä.... Ei paljo mitään ylimääräistä (etenkään mitään tylsää) ole jaksanut tehdä.... 

Eilen sitten kuitenkin vähän repäistiin... Ajeltiin Poikasten kanssa Veljeni luo, jätin nuorimman Poikani sinne Serkkupoikansa kanssa leikkimään ja otin vaihdossa Veljen vanhimman Tyttären mukaan, ja niin me, minä, vanhin Poikani, ja vanhin Veljen Tyttö, lähdettiin ELOKUVIIN! Käytiin katsomassa Muumit rivieralla.. Elokuva oli minusta enemmänkin aikuisille suunnattu, mutta hyvin lapset viihtyivät, ja meillä oli oikein mukava reissu.

Liekkö syynä ollut eilinen "humputtelu" vai mikä, mutta tänään on kyllä ollut väsy päivä... Lopulta illalla sain itsestäni sen verran irti, että kävin kirpparilla, kun oli joka tapauksessa pakko käydä maitokaupassa. Ja muutama ostoskin tuli kirpparilta tehtyä :)

JOTAIN näkyvääkin olen sentään saanut viime aikoina valmiiksi.

Main Neuleet -blogissa oli näytillä ihania huopalapasia ja -tossuja. Ja niistä minä sain inspiksen tehdä muutaman lapaset itsekin!!  Omat lapaset neuloin tällä Novitan ohjeella

Lankana Puro ja Huopanen



Nämä taitavat päätyä Pukin Konttiin! :)


Tällä viikolla ei onneksi ole kuin kaksi työpäivää, ja parin viikon päästä pääsemme lomailemaankin.. Että eiköhän tämä syysväsymyskin tässä pian selätetä! Kauppoihinkin on jo tullut vaikka mitä joulujutuja.. Täytyy käydä niitä aina ihastelemassa ja hipelöimässä, niin vähän saa väriä tähän loppu syksyyn :)  Ja piakkoin taitaa lähteä seuraava SJY-pakettikin matkaan.... Paketin kokoamisesta viimeistään saa paremman fiiliksen päälle!!! 


Mukavaa viikonjatkoa kaikille

tiistai 21. lokakuuta 2014

Meillä tuoksuu JOULU

Tämän viikon vapaat on nyt vietetty. Viime viikon vapaat olivat sen verran ohjelmmallisia, että nyt päätin, että nämä vapaat vietellään mahdollisimman tiukasti kotinurkilla! Ja siinä hyvin onnistuttiin! Oli ihanaa vaan olla Poikasten kanssa kotosalla puuhailemassa, kun ei tarvinnut kiirehtiä mihinkään! Sen verran tontilta poistuttiin, että lähikaupassa kävästiin, ja matkalla Vanhemman Pojan kanssa sitten talvivaloja bongailtiin (kolmet valot nähtin jo)!! 

Vanhimmainen Poika on jo tosiaan kesästä asti kysellyt, että eikö niitä piparkakkuja voisi jo alkaa leipomaan... No kai niitä voisi, mutta minä en nyt kuitenkaan viitsinyt helteellä alkaa piparinleivontaan :D Viime viikolla sitten sattui Lidlissä olemaan piparimuottipakkaus valikoimissa, ja pakkohan meidän oli se ostaa :D Sen jälkeen niitä piparinleivonta pyyntöjä vasta on tullutkin! No käytiin sitten lähikaupassa katsomassa oisko siellä jo valmista piparitaikinaa myynnissä, ja olihan siellä! Omatekosta taikinaa en vielä tässä vaiheessa viitsi alkaa tekemään, sen aika on sitten lähempänä joulua!! Joten ei muuta kuin hommiin!!


Ja hienosti sujuikin Pojilla leivontahommat! 

 Nuorimmainen Poikakin oli kuin vanha tekijä

 Vanhemmalla Pojallakin on taito hallussa


Ja ihan itse Pojat piparit leipoivat! Minä auttelin vaan kaulitsemisessa ja paistamisessa!!! Kyllä oon ylpeä Pojista, kun niin hienosti tämä homma onnistui! Ei tainnu tulla edes yhtään tappelua!!! :D
Mamman mussukat <3



Aikaisemmin kerroinkin osallistuvani 

Ja tämmöinen korttiläjä lähtee postin kuljetettavaksi:





Näistä tuli nyt tämmösiä tarrapainotteisia, kun mä jotenkin uudelleen nyt hullaannuin nuista tarroista (eka kerran se hullaannus tuli siis siellä kaupassa..)... Nuo on niin ihania!! Jotenki tuli semmonen olo, että pitäiskö vielä joku arkki käydä niitä ostamassa... Näyttää siltä, että niitä tulee runsaasti käytettyä tänä jouluna! :)



Tämmöiset kuulumiset tällä kertaa... Nyt palaan hetkeksi kilisyttelemään sukkapuikkoja... vaikka jotain muuta kuin sukkia on kyllä nyt tuloillaan :D :D :D


Hullaannuttavaa viikkoa kaikille!!

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Joulu Mandala

Kun tässä nyt on virallisesti aloitettu Joulun odottaminen harvinaisen ajoissa Salaisen Jouluystävän muodossa, niin päätin sitten yrittää tehdä seuraavasta Mandalasta jouluisen...

Tällä kertaa värit ja langan paksuudet tuli huomioitua paremmin :D

Vielä tuli loppumetreillä vähän kupruilua, mutta pingottamalla ne kuprutkin suoristui :D

Kuvat on taas onnettomia, kun joudun harrastamaan näitä käsityö/bloggailu/kuvaus/yms. hommia yön pimeinä tunteita, jotta saan puuhata rauhassa!!



Mä jotenkin aivan rakastuin tuohon harmaan ja valkoisen yhdistelmään... Jotenki just nuo värit oli mulle niitä jouluisimpia!! Tästä taitaa tulla pöytäliina... :D 
Ohje Mandalaan löytyy siis täältä: 


Uusimmasta Taika-askartelulehdestä bongasin tälläisen ilmoituksen:


Ajattelin osallistua tuohon 
Ole ystävä, ilahduta joulukortilla! -hommeliin :) Tuli niitä korttitarvikkeitakin taannoin ostettua urakalla, niin tässäpä hyvä tapa käyttää niitä vähemmäksi :D

Että eipä tässä siis muuta kuin odottelemaan seuraavan yön pimeitä tunteja, että pääsee kortteja askartelemaan :D Nyt tosin on vielä yks mahdollinen joululahjaprojekti kesken.. 


Tunnelmallisia syysiltoja kaikille!!!
*******************



tiistai 7. lokakuuta 2014

Klipsuti klipsuti klipsuti

No nyt on sitten tehty uusi aluevaltaus, ja kokeiltu klipsuvirkkausta! Joku aika sitten minulla oli se TölkkiDesing -kirja kirjastosta lainassa, mutta sen ohjeilla en kuitenkaan ehtinyt mitään virkkailla, kun kirja piti jo palauttaa. Mutta jäihän sieltä jotain vinkkejä takaraivoon muhimaan. Tämä klipsupussukka tehty siis "oman pään ohjeella" :D Tämmönen harjottelutyö...




Tähän mahtuu just ja just älypuhelin, mutta ajattelin kuitenkin ehkä ottaa kukkarona tämän käyttöön... Sain jonkun PINKKIkohtauksen kun tätä aloin tekemään, siksi tämmönen värivalinta. Ja pakkohan tähän oli valita vetoketjuksi se ihana pinkki, jonka sain SALAISELTA JOULUYSTÄVÄLTÄ! Kiitokset vielä sinne! Taisin laskea että 164 klipsua tähän kului, ja lankana on Kotiväki!

Vapaapäivien aikana olen saanut melkoisen urakan tehtyä myös siivouspuolella, kun sain tämän meidän/minun  vieras/askarteluhuoneen raivattua!! Vähän päässyt tavarat leviämään.. Nyt tänne kehtaa jo paremmin vieraitakin majoittaa, kun ei kaikki hyllyt pursua tavaraa :) Huonekalujen järjestyskin vähän vaihtua, ja sain nyt tämmöisen ihanan kynttilänpolttelutilankin <3 


Lisäksi ripustin seinälle tälläisen IKEAsta ostetun puhekuplan.. Tämän oli tarkoitus mennä Poikien huoneeseen, mutta ei sinne ole vielä ainakaan päätynyt, joten kun tämän huoneen seinällä oli valmiiksi ruuvi, laitoin sen tänne. Ja Poikien äitienpäiväaskarteluja näytille! <3 



Eilen kävin ihanan ystäväni kanssa vähän kirppareilla ja kaupoilla. Oli ihana reissu <3 ja mua jotenki vieläki huvittaa, kun siellä kaupassa kierreltiin, niin meillä vierähti yllättävän pitkä tovi jopa luutu-osastolla :D ja myös leluosastolla :D mä jo siinä Ystävälle sanoinkin, että on tämä kumma, kun aikaa täällä leluosastolla menee näin paljon, vaikka lapset ei mukana ookkaan! :D Toki siellä oltiin vähän eri fiiliksellä, mitä lasten kanssa yleensä!  
ONNI on HYVÄ YSTÄVÄ, ja oikein hyvän YSTÄVÄN kanssa viihtyy vaikka siellä luutuosastolla :D :D 

Laitetaan nyt vielä sitten kuva siitä luudusta, mihin me sitten päädyttiin
Hyvän asian puolesta <3


Viettäkää ihania hetkiä perheenne ja ystävienne kanssa!!!

Minä olen nyt vapaapäiväni viettänyt ja aloitten huomeaamulla työviikon.. Mukava on mennä katsoman työkavereitakin :) Onni on myös hyvät työkaverit!!!


**********************

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Inspisvirkkaus

....on nyt siis valmis!!!

Facebookin jossain virkkausryhmässä näin kuvan, joka sai tämän innostuksen aikaan. Kertakaikkiaan niin hieno virkkaus, että pakkohan se oli kokeilla osaisiko itsekin. Kuvan kautta pääsikin blogiin, joka on kyllä virkkaajan unelma (tai kateuden aihe ;) )! Ja kun virkkuuseen löytyi todella hyvät ohjeet (vaikkakin ne oli englanniksi) eipä siis muuta kuin toimeen!


Mä oon jotenkin niin ylpee tästä, vaikka tämä onkin melkoinen sekamelska värejä.. Varmaan joku herkempi saa migreenikohtauksen... Mutta kun innolla lähdin virkkailemaan, ei siinä silloin jouda miettiä mitkä värit passaa yhteen ja onko ne lankojen paksuudet samoja... Kuva on otettu huonossa valossa, joten nuo värisävyt ei näytä tossa kuvassa niin räikeeltä mitä luonnossa! (Pingotusalustassa vielä kiinni tämä, siitä tuo vähän kulmikas muoto)




Ohjeet tähän Starflower Mandalaan löytyy siis täältä: Zooty Owl's Crafty Blog 
Käykää katsomassa tuota blogia, aivan ihanan värikäs virkkausblogi!!!

Mutta oli melkoinen operaatio tämä virkkaus... Ensin suomensin yhden kerroksen verran ohjetta, sitten virkkasin sen, ja taas seuraavan rivin suomennos jne. Virkatessa muutaman kerran meinasi iskeä epätoivo, että miten niiden silmukoiden olisi tarkoitus järjestyä, mutta tuolla blogissa on myös kuvallinen "kerros kerrokselta" -ohje, joka on korvaamaton apu, ainakin tämmöiselle vähän kehnommalle ohjeen lukijalle! 
Loppu hyvin, kaikki hyvin, valmista tuli! En tiiä vielä mihin tämä päätyy ja mikä tämän käyttötarkoitus tulee nyt sitten olemaan... Ja, hei, tää on täydellinen jämälanka-projekti!

Nyt sitten kokeilen saanko virkattua toisen samanmoisen sen minun suomennoksen avulla :D Ja tällä kertaa koitan vähän paremmin katella niitä väriyhdistelmia ja langanpaksuuksia ;)


Rauhallista viikonalkua kaikille!

perjantai 3. lokakuuta 2014

Pientä iltapalaa

Perjantai on odotettu päivä. Vain elämää -ohjelma on PAKKO KATSOA! :D Perjantaisin on myös kiva syödä jotain tavallisuudesta poikkeavaa iltapalaa... Tänään sain aikaiseksi tehdä sellaista:


Kinkkupiirakkaa :) En tiiä mistä olen saanut päähäni, että haluan tehdä piirakan, jossa tomaatit on tuossa pinnalla "koristeena".. No nytpä tuli sellainenkin sitten tehtyä.. Tämä oli vähän sellainen "omasta päästä ohje"... Erityisen tyytyväinen olen tuohon pohjaan, jonka tein ruisjauhosta!

Piirakan kaveriksi tein vielä pastasalaattia, ihanaa herkkua!! Kera Pepsin, tietty ;)



Loppuillan teema on ollut:


Ulkoisesti nautittuna ;)



Viimesestä kuvasta voi päätellä, että se inspisvirkkuu on valmis, se on nyt tuolla hyllyn päällä pingottumassa muotoonsa! :D Pieni välityö tässä välissä, ennen kuin aloitan seuraavan virkkausoperaation.... 


Värikästä viikonloppua kaikille!!!

torstai 2. lokakuuta 2014

Nyt se tuli!!

Tänään oli aika rankka päivä töissä, ja väsytti vietävästi! Hain Pojat hoidosta ja tultiin kotiin.. Vanhempi poika meni siinä sitten penkomaan postikasaa, jonka Mies oli ehtinyt jo sisälle kantamaan.. "Äiti, täällä on joku paketti missä on muumitarroja!?!?" Silloin se ajatus iski.. Voiskohan se olla Salaisen Jouluystävän paketti??!?! Ja olihan se!!!


Paketin kuoren perusteella, pystyi jo päättelemään, että nyt on perusteellinen Ystävä kyseessä!! Opin monta uutta tapaa toivotella Joulua!! Enpä ennen oo hoksannu, että voi vaikka toivottaa värikästä joulua!!! :)

Kuoren sisältä löytyi lisää nättimystä:


Kyllä siinä oli sekä äiti että pojat ihmeissään, että mitähän täältä nyt löytyykään... :D


Ja löytyihän sieltä vaikka ja mitä.. Harmi että tässä vikassa kuvassa ei nyt värit ole oikein luonnollisia..
 Ihania silkkipapereita!! (heti iski pari ideaa..)
 Tosi nättejä nauhoja!!! 
Askartelupaperipakkaus!!
Ja vetoketjuja (miten osasikaan olla just tätä pientä kokoa, näitä minä tulen tarvimaan, kun niitä haaveilemiani pussukoita alan jossain vaiheessa ompelemaan!) 
Ja vielä päällystettäviä nappeja! Nämä täysin uusi tuttavuus, ja mielenkiinnolla alan kokeilemaan mitäs näiden avulla saakaan aikaan!!!

Ja nuo värit!! Kaikki niin ihania!! Just niitä pirtsakoita!! Vanhempi poikakin sanoi nuista vetoketjuista, että siinä oli kaikki hänen lempivärit (niin paitsi tuo pinkki ei kuulemma kuulu hänen suosikkeihinsa :D )  

En voi muuta sanoa, kuin että olen oikein kiitollinen!! Ihana paketti kuoresta sisältöön!!  
KIITOS, Salainen Jouluystäväni <3


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... Minä aloittelen RUHTINAALLISEN viiden päivän vapaan! Tässä ajassa ehtii ehkä jonku virkkuun saada jo valmiiksi asti?! Ehkä... :D 


___PurppiS____

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Purppis leipoo

Olipa kerran Purppis, joka halusi koristella täytekakkuja sokerimassalla... Palataampa siis lähimenneisyyteen...

Maaliskuussa vanhempi Poikani täytti viisi vuotta. Minä sitten sain siinä idean että synttäreille teen sokerimassalla koristellun kakun. Tarvikkeiden hankinta meni kuitenkin hieman viimetippaan, eikä täällä meidän perällä kaupassa sattunut olemaan tarvittavan värisiä massoja.. Siispä ostin myös elintarvikevärejä. 

Aloin sitten synttäreitä edeltävänä iltana kakkua valmistelemaan. Sokerimassasta minulla ei ollut aiempaa kokemusta.. eikä kyllä elintarvikeväreistäkään... Tavoitteena oli siis Angry Birds -kakku..

Valkoista sokerimassaa aloin sitten värjäämään..  Kuvittelin, että pari tippaa väriä riittää, mutta ei... tais mennä koko purkki... Ja se massa oli sitten sen jälkeen eritäin löysää.. että ei muutakuin jäätävä määrä tomusokeria joukkoon.. Kyllä siinä luovuttaminen kävi mielessä varmaan joku tuhat kertaa... Mutta en antanut periksi... Loppujen lopuksi (useita tunteja siihen meni) sain sitten punaisen pyörylän aikaiseksi, ja sain sen asetettua kakun päälle... Sen siinä päätin, että en todella aio enää siihen kakkuun yhtään osaa värjätä.. Siispä synttäriaamuna kiiruhdin vielä kauppaan ostamaan lisää tomusokeria ja lakua ja salmiakkia.. Nokan keltainen osa ja mustat reunukset oli siis tarkoitus myös värjätyllä sokerimassalla tehdä.. Mutta päädyin sitten tekemään nokan oranssista sokerirakeesta ja nokan reunat lakritsimatosta leikatuista siivuista ja simät salmiakkipastilleista. Ja tattatadaaaaa:



Loppujen lopuksi tästä tuli ihan hyvä kakku, näin niinku ensikertalaisen kätösistä! Tokihan tämä oli aivan uskomattoman älyttömän makia, massasta ja siitä hirmuisesta tomusokerimäärästä johtuen!!


Toukokuussa nuorempi poikani täytti kaksi vuotta. Edellisestä haastavasta kakkukokeilusta huolimatta, halusin sitä sokerimassaa vielä kokeilla.. Eihän se voi niiiin vaikeeta olla... Tällä kertaa en sitten värjännyt yhtäään mitään, vaan ostin ajoissa värillisiä massoja. Ja kyllä oli nyt helppo käsitellä massaa! Toki kuva-aihekin oli hieman helpompi, kuin edellisessä :D


Tämän kakun jälkeen päätin, että tuollaista kokonaan sokerimassalla kuorrutettua kakkua en taida enää tehdä, koska aivan liian makeita näistä tulee... Mutta jotain koristeluita toki voisin sokerimassasta vielä joskus tehdä..

Sen pituinen se kakkukokeilu :D :D :D



Tunnelmallisia syysiltoja kaikille!!